Läs en bok!

Det ser ut som skit – och hos kommunen är man nöjda

I dagens Jönköpings-posten ägnas det – tro det eller ej – ett hyggligt antal sidor åt just cykling i kommunen. Anledningen stavas den undersökning som Jönköpings kommun har gjort tidigare i somras, där de har bett cyklister att tycka till. Föga förvånande är kritiken rätt hård. Cykelbanor som slutar utan förvarning, bristande underhåll och jag vet inte allt vad är kritiken. Helt klart befogad dock.

Men alla är inte helt missnöjda ändå. En av dessa är Therese Staf, chef för Gata och Park hos kommunen. Hon tycker nämligen att underhållet av cykelvägarna är ganska så bra.

– Löv faller ner snabbt på vägarna, det beror på vädret. Vi kan inte vara på alla ställen samtidigt, det har vi inte resurser till. Vi är ganska på tårna för att ha så bra underhåll som möjligt. Medarbetarna där ute är duktiga.

Det måste vara skönt att leva i denna bubbla av att allt är frid och fröjd. För drygt en vecka sedan, måndagen den 22 september, både regnade det och blåste en hel del. Naturligtvis ingenting som Therese Staf och Jönköpings kommun kan göra så mycket åt. Men att sedan en vecka senare påstå att underhållet är bra, och att de är på tårna – det blir lite för mycket bara. Åtta dagar har gått – och fortfarande ser det ut så här på två av Jönköpings tätast trafikerade cykelleder.

Grenar över hela cykelbanan.

 

 

Sand från Vättern har blåst in över cykelbanan.

 

Den övre bilden behöver knappast förklaras, utan grenarna säger det mesta. Den nedre bilden är lite lurigare. Under all sand är det nämligen asfalt – det är (tro det eller ej) inte en bild från Mallorca. Precis till höger ligger Vätterns strand, och sanden har blåst in över hela cykelbanan. Där har den legat i över en vecka – precis som glassplittret från de krossade flaskorna längs med denna tre kilometer långa och högtrafikerade cykelled.

Det är helt okej att vara stolt över sina medarbetare. Det ska hon vara. Men att påstå att kvaliteten på underhållet är bra – och att förvaltningen är på tå när det gäller underhåll – det är tyvärr inte sanningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *