Läs en bok!

En hänvisning till alla cyklister att välja en annan väg. Vilken väg?

Here we go – again

Okej, då kör vi ännu en gång. Det här är vad som möter alla fotgängare och cyklister längs med Vätterstranden idag – en av Jönköpings mest trafikerade cykelleder. Inte en förvarning, inte en omdirigering, inte ett förslag på annan väg.

Hur hade det sett ut om bilvägen skulle ha asfalterats om? Hade det bara stått en sporadiskt utkastad grind någonstans med en uppmaning till alla bilister att hitta en alternativ färdväg på egen hand?

Det tycks som att kommunen anser att cyklister är flanörer, som endast ger sig ut på fritidsturer. I själva verket kryllar denna autostrada varje morgon och eftermiddag av unga och gamla som cyklar till och från skola och jobb. Det är en viktig transportled, och vi som använder den har tider att passa.

Vad händer ikväll när det blir mörkt? Får vi ännu en gång uppleva livsfarligt uppställda grindar? Eller kommer det här plockas bort, eller kommer någon bemöda sig att sätta upp en varningsskylt tidigare – i ren omtanke om cyklisters säkerhet?

Ska jag se en fördel med det här så är det kanske ändå att det drygt en vecka gamla glassplittret och sandendynen en kilometer bort äntligen sopas undan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *