Läs en bok!

Ny och fin asfalt.

…men det blev väldigt fint efteråt

Ja, jag gnällde förut på att det inte fanns någon omledning för cyklister, utan att allt bara tog slut. Förhastat? Någon enstaka verkar tycka så. De flesta har dock uttryck lite samma frustration annars. Men nu lite beröm.

Men på vägen hem från dagens arbetspass har jag passerat området ännu en gång. Nu är staketet borta, och istället har jag mötts av en helt nyasfalterad cykel- och gångväg. Tjäran hade ännu inte stelnat, utan doften låg kvar och gjorde sig påmind om en fin cykelbana som kommer bli bra för cyklister under hela vintern.

Nästan en kilometer ny asfalt blev det idag. Tack för det.

***

Får jag gnälla lite igen? De hann några hundra meter, och jag antar att de fortsätter imorgon. Där dagens arbetspass tog slut, stod det dock ett ensamt staket – utan markering, reflexer eller någon som helst varning. Vem tar ansvar för de skador som detta kan ge?

Omarkerat hinder i cykelbanan.

 

Om en timme är det mörkt ute. Att då braka in i detta som cyklist kan ge fruktansvärda skador. Det är hög tid att Jönköpings kommun ställer krav på de företag de anlitar. Det är inte okej på någon punkt att lämna det så här. Återigen, hade någon ens kommit på tanken att ställa ett sådant här staket mitt i en bilväg? Tyvärr är det inte heller första gången något sådant händer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *