Läs en bok!

Slow Roll Jönköping har en egen sida på Facebook.

Slow roll Jönköping

Fenomenet Slow roll sprider sig över hela världen från den före detta bilstaden Detroit. Sedan tidigare finns det i Sverige genom Älvsjö och Malmö. Nu är det dags för Jönköping.

I ett ekonomiskt sargat Detroit bredde ett dovt missnöje ut sig över det bilberoende som präglat staden det senaste seklet har präglat staden, som i mångas ögon är synonymt med biltillverkning. När biltillverkarna har sett vikande siffror – och när det faktiskt till och med talas om peak car i västvärlden – så finns det alltid en spirande grupp som vägrar se problem. 2010 startade världens första slow roll, en lugn cykeltur genom Detroits stadsdelar, anpassade för att kunna njuta av staden på nära håll och se saker som annars mest passerar förbi bilrutorna i ett rasande tempo. Och sedan dess har det spridit sig.

Den 11 juni öppnar Cykelköket Jönköping upp sina dörrar för allmänheten genom en stor invigning, och det är i samband med det här som Slow Roll blir ett etablerat fenomen även vid Vätterns sydspets. Vill du vara med så är tiden som gäller 17:15 på Hovrättstorget. Det blir en cykeltur på några kilometer i långsamt tempo där alla kan följa med, och den gemensamma cykelturen avslutas vid invigningen av Cykelköket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *