Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Backtracker är ett nytt kombinerat cykellyse och radar. Allt för att skydda dig mot fordon bakifrån.

Backtracker, täck mig!

Ett sjätte sinne för alla cyklister. Det är ungefär vad Backtracker kan beskrivas som. Det är nämligen en kombinerad radar och baklyse.

Det blir lättare och lättare att bli sin egen uppfinnare. Prylar är tillgängligare än någonsin förr. Och med rätt prylar är det möjligt att faktiskt knåpa ihop i det närmaste vad som helst. Speciellt om man har tillgång till internet och de oändliga uppslag av kopplingsscheman och ritningar som faktiskt finns där.

Just därför är det kanske inte så förvånande att det numera dyker upp nya prylar hela tiden. Prylar som för bara 10 år sedan hade varit lite science fiction, och som mer var för dem som hade aningen för mycket slantar över i slutet av månaden. Men det var då. Nu är teknik och prylar tillgängliga för alla – billigare än någonsin.

Hej, jag heter Backtracker

Så när tekniken blir billig och lättare att använda sig av, det är då som någon ser ett problem och faktiskt gör något åt det. Som i fallet med Backtracker (mina händer vill av någon anledning alltid skriva Backpacker) – en lösning på problemet med den obehagliga överraskningen i form av snabba bilar som närmar sig bakifrån och blåser förbi utan att vare sig marginaler i sidled eller känsla för var det är lämpligt att köra om.

Och nej, jag hyser inget agg mot bilister.

Det är bara det att bilar många gånger kommer så fort. Backtracker är därför något så häftigt som ett kombinerat cykellyse och en radar. En hjälp att i god tid upptäcka föremål som dyker upp bakom ryggen. Den känner av när något närmar sig på nästan 150 meters avstånd. Den känner av det genom mörker, genom regn och genom dimma.

Så i samband med att nästa bil närmar sig snabbt bakifrån, känner radarn i Backtracker av detta. Resultaten av det här är två.

  1. Den meddelar dig som cyklist att något kommer, och det ser du genom den display du har på cykelns styre. Du förvarnas och kan förbereda dig på vad som komma skall.
  2. Den ökar intensiteten i det inbyggda baklyset, allt för att varna den bakomvarande bilisten att det är läge att sakta in, ta det lugnt och faktiskt hålla avstånd.

Se mer i filmen nedan.