Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Bennett Balance Bike | Balanscykel i trä från Heritage Bicycles

Balanscykel i trä för att träna upp balansen

Det är ett land som just nu upplever stormar på olika håll – både ekonomiskt och meteorologiskt. Och naturligtvis också i de briljanta amerikanska hjärnor som just nu skapar nya cyklar och lika fantastiska tillbehör. När bilismens förlovade nation så plötsligt inser det ohållbara i att puttra timtals i bil till och från jobbet varje dag, då är det inte konstigt att det är i storstäderna som det börjar dyka upp nya cykelbutiker. Det är någon slags obotlig velokreativitet som just nu härjar i USA, och som gör att vi just nu också hittar en fantastisk balanscykel i trä här.

Den här gången ska vi till Chicago, Illinois. Det är här som Heritage Bicycles driver café och cykelverkstad i ett, en självständig oas för cykelintresserade alltså. Och det är här som en av de tveklöst vackraste balanscyklarna i trä just nu kommer ifrån.

Bennett Balance Bike | Balanscykel i trä från Heritage Bicycles

Balanscykel? Duger det inte med trehjuling?

Åsikterna varierar huruvida balanscykel är rätt väg att gå jämfört med det klassiska trehjuling och stödhjul. Klart är ändå att det här är ett säkert sätt att träna upp vår kommande generations balanssinne. De små liven lär sig snabbt att hitta balansen på en cykel. Först med båda fötterna i marken, sedan sakta springades. Efter bara några veckor brukar både hastigheterna och de lyckliga skriken vara betydligt högre. Härifrån är inte steget särskilt långt till att byta cykel mot en med riktiga pedaler.

Hållbar balanscykel i trä

Just denna balanscykel i trä är utrustad med en lågt sittande sadel, vilket gör den lämplig för barn redan så tidigt som i tvåårsåldern. Tack vare möjligheterna att justera sadelns höjd är den sedan lämplig som alternativ cykelträning ända upp i fem- till sexårsåldern, när det är dags att gå över till en riktig barncykel. Den vackra ramen, med inspiration från Chicagos broar, håller för barn ända upp till 22 kilo.

Priset för denna balanscykel i trä ligger på 250 dollar och du beställer den via länken nedan.