Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Step Through, en klassisk damtralla från svenska BikeID, går att få med en gyllenbrun ram i koppar.

Step-Through – en klassisk damtralla från BIKEID

Denna dyngsnygga och klassiska damtralla dyker i år upp från Stockholmsbaserade BIKEID. Med inbyggd navväxel, standardram på 53 centimeter och en vikt på 14 kilo lär den här passa många dagpendlare, som önskar en upprätt sittställning med bra blick över trafiken.

Egentligen är det här ingen större överraskning från svenska BIKEID. Stockholmarna fortsätter sin vana trogen att bygga enkla och hållbara cyklar med fotbroms och det automatväxlade baknavet från SRAM. Så har det varit ett bra tag (och jag vet i ärlighetens namn inte om det är något som tyder på att det skulle ändras heller). Konceptet verkar fungera och cyklarna fungerar bra utan några större missöden.

En ram som passar alla

Både ram och framgaffel är gjorda av double butted cromolyrör vilket ger en stark och hållbar lösning som samtidigt väger på in på låga 14 kilo. När det gäller den öppna ramen (eller klassisk damcykelram som den är mer känd som) så kommer den i en one size fits all-variant på 53 centimeter. Nu är det knappast ett problem, utan det är en storlek som passar de allra flesta.

Närbild på vevpartiet på en Step Through från BikeID.

Automatix – ett automatiskt nav från SRAM

Det tidigare nämnda baknavet kommer alltså från SRAM och växlar automatiskt upp vid 18 km/h. När du sedan sänker hastigheten till under 18 km/h så går navet tillbaka till ursprungsväxeln igen. Det hela sker så smidigt att du knappt märker det, förutom att utväxlingen blir betydligt trevligare när det börjar luta uppåt.

Förutom bakbromsen kommer cykeln också utrustad med handbroms från Tektro på framhjulet. Tack vare en snabbkoppling kan du enkelt lossa framhjulet utan att behöva peta i handbromsens inställning, vilket underlättar när du sedan ska montera framhjulet igen.

Till Step Through följer det med en cykelkorg med generöst utrymme.

Äkta läder rakt igenom

Step Through levereras utan några irriterande halvlösningar. Tvärtom så kommer cykeln istället med handtag i äkta läder, precis som den fjäderdämpade sadeln. Att det här är detaljer av naturmaterial som dessutom är rejält hållbara och bara blir kraftigt snyggare med tiden gör naturligtvis att känslan i cykeln ökar ytterligare. Den känns helt enkelt ordentligt genomarbetad i alla smådetaljer. Med följer också en cykelkorg i rostfritt stål, redo att lastas med upp till 20 kilo.

Som vanligt när det gäller BIKEID så går det att välja färger själv efter tycke och smak. Välj den kopparfärgade ramen, eller skapa en klassiskt röd damcykel med bruna däck som snyggt matchar både sadel och handtag. Priset då? Från 5 700 riksdaler. Önskar du kopparmodellen så får du dock slänga fram ytterligare sex hundralappar.

Sadel av läder är standard på Step Through.