Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
slätten

Fully Loaded – Första turen packad

Efter MTB-SM var det dags att lämna Jönköping dra sig mot Linköping igen. En första etapp gick från Hallby till Gränna där jag spenderade en natt i tält innan det var dags att ge sig ut på slätten.

Nu ska jag inte måla upp några romantiska campingvibbar om en mysig brasa vid en sjö i den djupast skogen. Vi drog ut en förlängningssladd till tältet och tittade på Species till tvåtiden på natten. Det var helt enkelt för varmt för att sova inne i huset och tält är ju alltid gött. Även om där fanns hus och el så var jag trots allt ganska djupt in i skogarna utanför Gränna.

Jag var inte allt för sugen på att cykla tillbaka en bit på samma väg som jag kom för att sedan göra en omfattning och komma på rätt spår. Det fanns dock ett alternativ. Likt det jag själv ofta försöker hävda så börjar ju äventyret vid vägens slut. Vägen jag trodde var en återvändsgränd löpte vidare igenom skogen och skulle spara mig runt två mil. Som tur var fick jag med med en lokal guide som såg till att jag inte kom vilse.

Låt oss kalla honom Motoman, på bilden vid vägbommen som vi passerade på en av traktorstigarna. Vi mötte asfalt igen någonstans mellan Duvebo och E4an. Resten av vägen kunde jag men Motomans äventyrslusta hade väckts. Han vände om för att påfyllning av bränsle och proviant, vi möttes igen i Skänninge då han kom ikapp.

Slätten milsvida, böljande, gula fält är svåra att se sig mätta på. Vårens gröna, försommarens raps och högsommarens gula mogna sädesfält är fantastiskt vackra. Vinterns och höstens bruna, leriga och döda fält är dock vyer man helst blundar för. De tär för mycket på psyket helt enkelt.

Det var en motvindens dag ute på slätten. Första gången jag rullar ut med full packning får jag en lätt men naggande god motvind. Fan. Jag biter ihop och trycker på till Väderstad, där ICA har stängt men pizzerian är öppen. En falafelrulle och två liter cola packas ned, jag är inte riktigt hungrig än tycker jag. Fel av mig, fyra kilometer innan Skänninge har jag förlorat all kraft och skakar. Lite socker från colan räddar mig. Falafelrullen äter jag i ett dike i Skänninge. Konsum har öppet, tack för det.

Totalt 112km med en snittfart på 25.9km/h. Inte illa med runt 80 liters packning på hojen. Det är svårt att avgöra exakt hur mycket hjälp jag fick av Motoman men visst fick jag hjälp. Farten och snittet har ingen egentlig betydelse när cykeln är lastad men jag trodde att jag skulle ligga betydligt lägre. Även om jag hade lätt motvind så är ju slätten ändå ganska platt och jag kunde sträckan framför mig vilket gjorde att jag inte behövde spara på krafterna.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *