Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
En bil som blockerar en cykelbana på Vätterstranden i Jönköping.

Hej du arga bilist, förlåt att jag vill ha tillbaka min cykelbana

Jag tycks vara en person värd att bli arg på. Jag sitter trots allt på en cykel.

Så har det hänt igen. Denna gång efter att en bilist fann det lämpligt att parkera på cykelbanan längs med Vätterns södra strand. Han skulle ju ändå lasta av lite saker till de röda strandbodarna som kan skymtas i den vänstra kanten.

Parkera på gräset? Tydligen duger inte det, utan cykelbanan är en mycket bättre plats. Så jag stannade till och ställde en förvånansvärt snäll och trevlig fråga om de kunde tänka sig att köra upp bilen på gräsmattan istället för att blockera två tredjedelar av cykelbanan. Under det följande en minut långa samtalet hann mannen få ur sig bland annat följande rapar mot mig:

 • ”Stick härifrån innan det händer något otrevligt.” — Sagt med knuten näve.
 • ”Håll käften och ge dig av härifrån. Du har inget här att göra.” — Förutom att cykla på cykelbanan då.
 • ”Jag kommer för alltid att jaga er cyklister, enkom för att ni inte ska kunna cykla mer.”

Jag är ändå rätt imponerad över de kreativa formuleringarna på så kort tid. Enkom var längesen jag hörde.

Kommentarer

 • Nicke

  Grattis!

  Låter som vi träffat samma person (alt. kompis). Förra året var den en stor svart ”amerikansk van” med båtkärra, då stod de på hela cykelbanan och personerna upptog hela gångbanan. Jag fick bromsa ner och bad dem flytta på sig = var inte poppis! ”idiot mm.”

  Man i 50 års åldern, potatisnäsa och luktade alkohol. Jag ringde polisen lite senare men ångrar att jag inte gjorde det direkt.

  Känns som det kan bli fler tillfällen ;).

  /Nicke

 • Det skulle kunna vara samma person. Inte för att jag kände någon alkoholdoft, jag höll mig på lite avstånd. Och näsan minns jag inte alls. Åldern stämmer dock ganska bra. ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *