Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Sprtgrus i Köttkulle

Septemberbrevet – Del 6

Efter att ha gått loss på socker och pasta under föregående kväll vaknade jag utvilad och laddad. Fjärde dagen i sadeln och nu var det enbart nya vägar som skulle avverkas, några mil sportgrus var självklart inplanerade.

Jag startar ifrån Mullsjö idag och jag har bara två checkpoints kvar innan jag fullgjort Septemberbrevet. Jag glider ut mot Gullered det är många meter att meter uppför ut mot Knaggebo och Liared. Jag förbannar mig själv för att återigen lyckats välja vägen som bara har uppförsbackar. Det ska senare visa sig att tack vare den alternativa hemvägen blir de långa motluten riktigt behagliga nedförsåkningar.

Redan efter 15km börjar dock mina bekymmer, jag kan inte vägen. Det blir många korta stopp för att kolla kartan och memorera nästa korsning och sväng. Det skulle väl vara nackdelen med Google Maps och smartphone, zoom-funktionen gör att jag inte har full koll på skala/avstånd vilket gör att jag ibland bara kan cykla någon kilometer och ibland några mil innan det är dags för att läsa kartan igen. Vanligtvis är jag bättre på att memorera vägen men just idag var jag exceptionellt dålig.

Vägen från Gullered är lätt och jag behöver stanna först i Gällstad. Jag når Vegby och ser en skylt som utlovar våfflor, våfflor alltså. Det var det jag tänkte på hela vägen hem. Jag lyckades undvika att stanna med motiveringen: ”Du blir säkert bara besviken ändå”. Det hade jag säkert blivit, hade det inte varit för små portioner så hade det säkert varit spraygrädde. Spraygrädde är vidrigt.

Plötsligt är jag framme vid min checkpoint för dagen, ett enkelt foto och hemåt igen. Jag övervägde ett fikastopp men valde att njuta av det jag hade i fickorna istället. Vid det här laget var jag väl lite mätt på att vara ensam ute på vägarna.

Får ni någon gång möjlighet att passera ICA i Vegby, spana då in deras skylt, försök tidsbestämma den om ni kan.

 

Mer från Septemberbrevet:
Septemberbrevet – En följetong
Septemberbrevet – Del 1
Septemberbrevet – Del 2
Septemberbrevet – Del 3
Septemberbrevet – Del 4
Septemberbrevet – Del 5


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/plugins/wp-table-of-paginated-contents/wp-table-of-paginated-contents.php on line 124

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *