Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Springtime från Bloondesign går att få i en rad färger.

Det här är till dig som bara inte kan låta bli att fika

Det krävs troligtvis en smått galen holländare för att skapa ett portabelt fikabord, helt anpassat för att lastas upp på pakethållaren på en cykel. Komplett med bord, stolar och förvaring av mat och dryck.

Få saker är som en picknick på en varm sommaräng. Vi är inte många som kan motstå det. Däremot är vi lika många som funderar en extra gång om vi tvingas sitta ner på våta ytor, på sand eller bara obekvämt. Det är här som Springtime dyker in som en räddare i nöden. Förutom att vara fikakorg, är det även ett bord och två stolar. Naturligtvis med plats för såväl mat, tallrikar, koppar och bestick.

Bakom Springtime står företaget Bloondesign, eller rättare sagt Jeriël Bobbe. Det är han som är Bloondesign. Själv föredrar han att säga att han arbetar med naturmaterial och att han drivs av enkelhet. Vi har hört det förut, men det är som sagt skillnad på att säga och göra. För det här är precis vad det handlar om. Jeriël har skapat ett komplext fikabord utan onödigt krafs. Det här är kort och gott ett fikabord – varken mer eller mindre. Det som dock gör det riktigt intressant är naturligtvis det pussel som det på samma gång utgör.

Jeriël Bobbe, som är Bloondesign, har lagt ner åtskilliga timmar för att hitta rätt struktur på sin Springtime.

Det räcker att titta på de skisser som Jeriël har tagit fram för att förstå komplexiteten i konstruktionen. Men det är med ett givet mål i sikte, att skapa ett portabelt campingbord för cykel. Tyvärr nådde det här inte riktigt fram i sitt Kickstarterprojekt sommaren 2013. Det här är alltså fortfarande ett utvecklingsprojekt, som nu faktiskt börjar närma sig sluttampen, dock utan hjälp från utomstående investerare.
– Vi kommer fortsätta vårt jobb med Springtime, men det kommer ta lite längre tid nu. Men håll ögonen öppna, utvecklingen fortsätter och det kommer synas när den är klar, avslutar Jeriël.

Springtime när det är placerat på pakethållaren på en cykel.

 

Picknickbordet, Springtime, uppställt och med plats för bestick, glas och tallrikar.

 

 

LÄS MER:

Tour de France 2005 – MIPS®

Så fungerar MIPS® i dagens hjälmar

► I en artikel om cykelhjälmar kan det nästan kännas fånigt att…

LÄS MER:

Tour de France 2005 – MIPS®

Så fungerar MIPS® i dagens hjälmar

► I en artikel om cykelhjälmar kan det nästan kännas fånigt att…