Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6

Bitlock gör digitalt bygellås

När det nyckelfria låset Bitlock gick upp som ett Kickstarterprojekt var målet att samla in 120 000 dollar för att kunna fortsätta utveckla av årets mest spännande bygellås. Målet uppnåddes under de sista dagarna, och Bitlock är nu en bra bit på väg mot säljstart.

Har du inte hört talas om Bitlock så är det inte särskilt konstigt. Det har nyligen lämnat Kickstarter som ett lyckat projekt där de har samlat in över 127 000 dollar för att kunna fortsätta utvecklingen och produktionen. Vad är det då som skiljer Bitlock från andra bra bygellås på marknaden? Det är precis som andra godkända lås tillverkat av värmebehandlat stål och har en säkerhetsfunktion i själva låsmekanismen som hindrar tjuven från att bryta upp ett bygellås.

Bitlock-iPhone-app

Det som däremot skiljer det från andra lås är avsaknaden av nyckel. Istället låser och låser du upp Bitlock med din smartphone. Appar finns till både iOS och Android, vilket täcker in närmare 98 % av de svenska användarna av smartphones. Bitlock använder sig också av Bluetooth, och genom att känna av att du har närmat dig cykeln (inom en meter) så ges du enkelt möjlighet att låsa upp bygellåset genom att bara trycka på en enkel knapp.

Dela cykel och bygellås med dina vänner

Bitlock kommer dessutom med en trevlig funktion som låter dig dela med dig av både bygellås och cykel till dina vänner, familj, grannar, kollegor och klasskompisar. Genom att administrera din egen vännerlista i appen har du möjlighet att låta andra få veta exakt var cykeln står, men också ge dem tillåtelse att använda cykeln. Perfekt när du inte vill riskera att bli av med din egen nyckelknippa.

Bitlock är ett bygellås med så många oanade styrkor och fördelar. Appen har bland annat en inbyggd funktion för telefonens GPS så att den registrerar var låset senast både låstes upp och låstes, vilket gör det lätt att ständigt hålla koll på var cykeln befinner sig. Du har dessutom möjlighet att se var andra cykellås befinner sig om du har fått tillgång till den informationen från dessa bygellås ägare.

Bitlock är ett bygellås med både hög säkerhetsnivå och en rad smarta funktioner som passar in i 2010-talet.

Ett bygellås som går att lita på

Det är naturligt att ifrågasätta säkerheten i ett sådant här bygellås då det inte längre finns en fysisk nyckel att tillgå. Vad händer om Bitlocks inbyggda batteri i cykellåset tar slut? Bitlock själva lugnar dock alla och menar att batteritiden är vältilltagen med 10 000 upplåsningar och låsningar, vilket i genomsnitt motsvarar fem års användning innan det är dags att byta batteri. Dessutom kommer bygellåset att varna via appen när batteriet börjar tömmas och därmed bytas ut.

Övrig säkerhet då? Vad händer om batteriet i telefonen skulle ta slut? Det är trots allt inte helt ovanligt då batterierna i våra smartphones ofta lämnar en hel del att önska. Även här har Bitlock byggt in en smart extranyckel i sitt lås. Du kan lätt sätta en binär 16-siffrig nyckel på ditt bygellås. Skulle sedan telefonens batteri ta slut så kan du förhoppningsvis plocka fram en lapp med denna kod ur din plånbok som du sedan knappar in med hjälp av låsets två knappar.

Bitlock-Remote-lock

Bitlock går redan nu att förboka, så kommer det att skickas till dig när låset finns redo för försäljning. Låset kommer säljas i sju färger, och priset ligger på 129 dollar.