Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
FlyKly är ett hjul med inbyggd elmotor för att göra det lätt att bygga om till elcykel.

Nu är det lätt att bygga om till elcykel

Elcyklar är dyra, tunga och ser inte alls ut som de borde göra. Åtminstone inte om man bryr sig så mycket om utseendet som Niko Klansek gör. Så slovaken bestämde sig för att göra det enkelt att ta sin vanliga cykel och bygga om till elcykel. Resultatet blev FlyKly, ett bakhjul med inbyggd elmotor, lätt att montera på så gott som vilken cykel som helst.

”There is always room for a story that can transport people to another place.”

Orden är från J.K. Rowling, författarinnan till böckerna om Harry Potter. Och det är med den vetskapen i ryggen som slovakiske Niko Klansek, idag boendes i New York, bestämde sig för att förändra synen på både elcyklar och cykling. Att bygga om till elcykel har tidigare krävt relativt stora ingrepp, men nu är det gjort på en minut.

FlyKlys grundare håller i hjulet som gör det lättare än någonsin att bygga om till elcykel.

Genom att bygga in en elmotor med tillhörande batteri i ett bakhjul, går det bra att bara lossa det gamla, lyfta bort det, och sedan montera det nya. Med det nya hjulet får du även en hållare till styret för din smartphone (både iOS, Android och Pebble). Med den tillhörande appen kan du enkelt ställa in hur stor effekt som motorn ska ge, om du vill låsa bakhjulet och starta spårningsfunktionen, vilken gör att du förhoppningsvis kan hitta din stulna cykel snabbt igen. En riktigt trevlig funktion är också att telefonhållaren till styret också fungerar som batteripack, och att du kan ladda din telefon undertiden du använder den. Det drar alltså inte ens på batteriet.

FlyKly är ett hjul med inbyggd elmotor för att göra det lätt att bygga om till elcykel.

Motorn ger en maximal effekt på 250 watt och en maximal hastighet på 25 km/h. Samtidigt ger en laddning dig tillräckligt med ström för att kunna bistå dig i resor på upp till 50 kilometer. Batteriet laddar du sedan upp på två till tre timmar, vilket ger dig ytterligare en dags cyklande. Hjulet kommer i 26″ och 29″ och finns tillgängligt i åtta färger, bland annat vit, svart, blå, röd, grön och gul.

Det har alltså aldrig varit enklare att bygga om till elcykel än nu. Hjälp Niko och hans vänner att finansiera projektet via deras sida på Kickstarter, eller besök deras officiella hemsida för att läsa mer om vad som har hänt och vad som väntar.