Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Chrome Pawn, en ryggsäck för cyklister, i svart.

Chrome Pawn – praktisk ryggsäck för urbana cyklister

Som cyklist är det lätt att leta sig blodig efter bra ryggsäckar som håller ihop under tuffa förhållanden. Sömmar ska vara starka, väskan måste vattentät, innehållet får inte skaka sönder, och den måste sitta skönt över ryggen om den ska användas. Pawn från amerikanska Chrome är en sådan väska.

Det är uppenbart var Chrome har hämtat inspiration från när de har skapat Pawn. Väskan påminner i många avseenden om klassiska amerikanska militär-ryggsäckar. Där har det använts väskor som under alla år som i många avseenden ställer samma krav som cyklister gör på sina väskor.

I Pawn, som rymmer 35 liter, har Chrome använt sig av helt vattentäta material som sedan har fått förseglade sömmar för att på så sätt stänga ute all fukt. Det här gör att väskan lämpar sig ypperligt för att frakta detaljer känsliga för fukt, som dokument och elektroniska attiraljer.

Öppnad Chrome Pawn, en ryggsäck för cyklister, i svart.

En av de stora fördelarna med Chrome Pawn är också de två helt separerade facken (som inbördes också är helt vattentäta). Det betyder alltså att det går alldeles perfekt att frakta fuktiga saker i det ena facket och torra i det andra. Utvändigt finns det två stora fickor som är lätta att komma åt utan att öppna hela väskan. I delen som sitter närmast ryggen har Chrome försett Pawn med en ventilerande EVA-stoppning för att skapa bästa möjliga komfort även när innehållet är kantigt och assymetriskt.

En sak som vi uppskattar extra mycket är de öglor som sitter monterade på väskan, vilka är perfekta för att kunna fästa nödvändiga cykellysen i när det är mörkt. Det gör att lyset hamnar högt upp och därmed är lättare för medtrafikanter att upptäcka i tid.

Chrome Pawn, en ryggsäck för cyklister, i olivgrön.

Måtten för väskan är 46×52 centimeter och med 14 centimeters djup. Volymen är på 35 liter och väskan finns tillgänglig i både svart och oliv. Och priset? 190 dollar plus frakt, eller drygt 1700 kronor hos svenska återförsäljare.