Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
En riktigt bra poncho från Cleverhood.

Cleverhood – en (bra och snygg) poncho för cykling

När regnet sveper ner från hösthimlen är det tyvärr många som låter cykeln stå för att istället ta bilen. Anledningarna kan vara många. Fula regnkläder. Varma regnkläder. Regnkläder som inte andas. Eller inga regnkläder.

Men nu är det ändå slut med det. Från Cleverhood kommer en poncho för cykling. Eller det är egentligen ingen poncho, men det är ändå mest vad vi kan likna den vid – om vi inte ska nämna de här trafikvakterna som varenda lågstadieunge från 70- och 80-talet har matats med.

Vad skiljer då denna poncho från andra ponchos? Tja, den fladdrar inte som en mantel när du cyklar. Faktum är att den är gjort helt och hållet med cyklister i åtanke. Den trasslar inte in sig i cykeln, den sticker inte ut för mycket åt sidorna – men framför allt är det just hur den är sydd som gör den till en perfekt poncho för varje cyklist. Det är dom små, små detaljerna som gör det, som Povel Ramel sjöng för en herrans massa år sedan. Och det passar inte in bättre än här. En huva som är väl tilltagen i sidled för att inte skymma sikten, stripes med reflekterande material – och kanske det bästa av allt: en praktisk ögla i nacken, gjord för att kunna fästa ett baklyse i.

Det här är en väl genomtänkt produkt. Denna poncho finns i åtta modeller och färger, och priset ligger på 239 dollar.