Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Connected Cycle Pedals i grönt

Connected Cycle Pedals: skydda cykeln mot stöld

I en tid när allt fler cyklar stjäls är det befriande med Connected Cycle Pedals – något så unikt som en ny typ av pedal som mäter din cyklade sträcka. Ja, och skyddar cykeln mot stöld också.

På Indiegogo pågår just nu en fundraisingkampanj för att kunna dra igång tillverkningen av Connected Cycle Pedals, en cykelpedal som fungerar både som GPS och cykeldator, men även som ett effektivt stöldskydd.

Pedalen monteras precis som vilken annan pedal som helst, fast med ett specialverktyg som endast fungerar till din pedal. Det här gör att den har ett effektivt stöldskydd. Men det är tillsammans med appen i din smartphone som den blir ett riktigt geni.

Dock behöver du inte ens bära med dig din telefon på rundan. Connected Cycle Pedals är helt självförsörjande tack vare en inbyggd generator som laddar upp det egna batteriet. Dessutom är den uppkopplad via mobilnätet, vilket gör att överflödiga telefoner kan lämnas hemma (vilket vi naturligtvis inte rekommenderar, men ändå…).

Connected Cycle Pedals-app

I övrigt mäter och registrerar pedalen allt nödvändigt, precis som vilken annan träningsapp till smartphones som helst idag. Det är sträcka, hastighet, höjdmeter och kalorier – allt som sedan presenteras mycket överskådligt i telefonens app (som du ju har lämnat hemma).

Inbyggt stöldskydd

Det inbyggda stöldskyddet gör att du alltid blir larmad om någon bestämmer sig för att peta på din cykel. Pedalen larmar direkt din telefon, som då går igång och varnar dig. Tack vare den inbyggda GPS:en hittar du också snabbt din cykel, antingen den är försvunnen eller du bara har tappat bort den.

Enligt skaparna av pedalen ska det inte vara några problem att montera den på någon typ av cykel, utan det ska gå bra på alla modeller.

Se mer i filmen här nedan.

Sugen på att hjälpa till att finansiera projektet? Följ länken i rutan nedanför.