Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Bike Basketlid är en cykelkorg med lås som är enkel att montera på i stort sett samtliga cyklar.

Cykelkorg med lås? Här är Bike Basketlid

Nej, det här är inte en produkt för alla. Även om det skulle kunna vara det. Det här är faktiskt något så unikt som en cykelkorg med lås – och dessutom utvecklad och framtagen av svenskar. Cykelkorgen är dessutom så pass ny att den presenterades under Sweden Bike Expo i mitten av november.

Är du en av alla cyklister som älskar att blåsa på till och från jobbet i lycra, mäter pulsen och siktar på att slå ditt PB så är det här troligtvis inte produkten för dig. Men för dig som cyklar i ett lite lugnare tempo, och vill ha möjligheten att låsa in lite personliga saker under några minuter när du lämnar cykeln, så är det här troligtvis det perfekta tillbehöret.

En svensk cykelkorg med lås som dessutom har lyckats få patent på sin idé. Låter det märkligt? Nja, i sig är idén inte särskilt konstig. Det märkliga är att det här är en helt ny produkt. Det har nämligen inte funnits någon liknande på marknaden – någonstans.
– Vi har letat runt i både Danmark och Holland, men det finns ingen liknande produkt någonstans, berättar Lena Mattsson, skapare av Bike Basketlid.
Det är naturligtvis möjligt att få tag på en cykelkorg med lås förutom Bike Basketlid, men då är det en låsbar lucka som riskerar att slå igen över fingrarna.

Bike Basketlid är cykelkorg med lås där locket kan fällas framåt även under färd.

Och det är just det här med att skydda fingrarna som gör Bike Basketlid så unik. Eftersom själva luckan inte öppnas uppåt, utan istället skjuts framåt och in framför korgen, gör det här – tillsammans med tyngden i locket – att den inte kommer att smälla tillbaka över händerna, inte ens om du får för dig att öppna den i hög fart.

Till cykelkorgen finns även tillbehör som en vattentät påse, perfekt att använda för att lägga ner både mössa, vantar och hjälm i när cykeln ska parkeras. Bike Basketlid kommer med en svart korg, men levereras med både svart och vitt lock.