Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6

Cykellyse från See.Sense. som styr sig självt

Ett problem som många cyklister upplever med sitt cykellyse är att det är för svagt för att faktiskt fylla någon annan funktion än att synas, snarare än att själv se. Alternativet är ett ljusstarkt cykellyse, men då ofta med kortare batteritid som följd (såvida det inte har ett tungt batteripack som du kan fästa på cykelns ram).

Tänk om det skulle finnas ett cykellyse som faktiskt kunde vara ljusstarkt när det behövs, men lysa lite svagare när det inte behövs lika mycket. Eller ett cykellyse som blinkar i långsamt tempo – och därmed sparar batteri – när det är lugnt omkring, men ökar intensiteten när trafiken och antalet andra hinder ökar. Helt enkelt ett cykellyse som kan anpassa sig efter omständigheterna.

Cykellyset finns redan. Snart i alla fall.

See.Sense. är ett cykellyse helt utan knappar. Istället för att du ska styra det manuellt känner lyset tack vare sin inbyggda teknik av när det behöver öka intensiteten, både på ljusstyrkan och på blinkningarna. Det registrerar hur andra rör sig runt dig; om du bromsar in, stannar eller ökar farten; och hur ljuset i omgivningen ser ut.

See.Sense. är ett cykellyse som sköter sig själv.

Laddningen av See.Sense. sköter du enkelt genom att plugga in det i valfri USB-port, antingen i en dator eller via adapter i något eluttag. Infästningen på cykeln sker genom ett enkelt fäste av gummiband, som passar både till horisontella och vertikala rör, men även till exempelvis lutande sadelstolpar. Det gör att du alltid har ett cykellyse som riktar ljuset i rätt riktning.

See.Sense. är ännu så länge ett Kickstarterprojekt. Det betyder att de söker kapital för att kunna börja producera sitt lyse. Idén har funnits länge, och en prototyp finns också. Men nu ska det börja tillverkas också. Du kan alltså vara med och bidra till att det här blir ett cykellyse som snart finns till försäljning i cykelbutiker. Allt du behöver göra är att klicka dig in på deras hemsida via länken nedan, och sedan vidare till Kickstarter.