Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
B'Twin Tilt från Decathlon | Pressbild

Den hopfällbara cykeln slår tillbaka

Så länge kollektivtrafiken är till för människor, och man förvägras att ta med sig cykeln ombord på buss, tåg och spårvagn så har samhället tappat en stor del av cykelpendlarna – de som faktiskt behöver transportera sig några kilometer på varje sida om stationerna och hållplatserna. Alternativet är naturligtvis att cykla hela vägen från hemmet till jobbet, och för många går det bra. Men det finns en smidig lösning.

Den hopfällbara cykeln är nyckeln. Så länge cykeln inte är cykelstor utan endast i samma klass som en mindre väska, är det sällan några större problem att ta med sig cykeln ombord. När det sedan går fälla ihop den på runt sekunden, då är det inte längre något stort projekt. Du kanske minns de hopfällbara cyklarna från 1970-talets varma somrar. Sedan dess har ingen skymtat ens en liknande idé, möjligtvis undantaget de holländska sommarturisterna som idogt envisats med att visa upp sina ägodelar för oss bilande svenskar.

Den ihopfällbara cykeln | B'Twin Tilt från Decathlon | Pressbild

B’twin har dock skapat en intressant lösning på problemet. Med sin modell, Tilt, fäller du enkelt ihop den i farten innan du  hoppar på tåget (nästan i alla fall). B’twin själva påstår att det går på sekunden. Men det handlar inte bara om att kunna fälla ihop den snabbt. När du väl drar (ja, du rullar den som en resväska) ombord cykeln på bussen iklädd den nystrukna vitskjortan och de välpressade ullbyxorna, då duger det inte att ramla in på kontoret med lerfläckar över dig.

Den ihopfällbara cykeln rullar du lätt med dig när du har vikt ihop den. | B'Twin Tilt från Decathlon | Pressbild

Saker vi också gillar är hur drivlinjan med den ofta smutsiga kedjan har placerats på ramens insida för att minska kontakten med kläderna. Och i den mörka nord som vi lever i, så gläder den inbyggda belysningen oss kanske mest. LED-belysning som enkelt slås på via lättåtkomliga strömbrytare.

Vilken cykel väljer du?
Cykelvalet: Singlespeed
• Cykelvalet: Fixed gear
Cykelvalet: Elcykel
Cykelvalet: Racer