Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Jersey från Cima Coppi-kollektionen av Rapha

Fausto Coppi får sin egen kollektion

Cima Coppi är namnet på det pris som delas ut på Giro d'Italias högsta punkt. I år har priset funnits i 50 år. Det firar Rapha genom en kollektion, helt och hållet till Fausto Coppis ära.

Fausto Coppi är för många synonym med de fem segrar han tog i Giro d’Italia under sin karriär. Men Coppi var också den första att avsluta klättringen över legendariska och monstruösa Passo dello Stelvio, Alpernas näst högsta pass. Sedan dess har Stelvio blivit djupt förknippat med rent vedervärdiga förhållanden under girot.

Passo dello Stelvio

För att hedra Fausto Coppi skapar nu Rapha en kollektion i hans namn, Cima Coppi. Namnet Cima Coppi är också namnet på det pris som delas ut till den cyklist som först når den högsta toppen längs med varje upplaga av Giro d’Italia. Och i år är det 50 år sedan Cima Coppi blev verklighet.

Med Raphas förmåga att skapa moderna, funktionella och attraktiva kläder för cykling, är denna kollektion en symptomatisk återgång till det förgångna och en vacker blick in i retrocyklingens minst sagt förtrollade värld. Kollektionen är en hyllning till en av historiens mest gudabenådade och graciösa cyklister, men lika mycket en hyllning till de män som år efter år har besegrat de tusentals höjdmeter som girot innebär.

Scarf från Cima Coppi av Rapha

Kollektionen hyllar de 50 år av Cima Coppi genom klassiska mönster och motton, samt namnen på de toppar som under åren har fått äran att få bära Coppis namn. I kollektionen hittar vi framför allt en rosa tröja, broderad med ett klassiskt italiensk typsnitt. Dessutom finns naturligtvis en klassisk cykelkeps, flera scarfar i silke och inte minst en nätt liten väska för att rymma alla viktiga tillbehör för cykelturen, som däckavtagare, pengar, mobiltelefon och ett mindre multiverktyg.

Cima Coppi finns endast i en begränsad upplaga och under en kortare tid.

I årets Giro d’Italia är det på Colle delle Finistre i Piemonte, 2 178 meter över havet, som Cima Coppi kommer delas ut till den första cyklist som når toppen.