Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
En av alla ramar från Firefly Bicycles i Boston, USA.

Trio i entusiaster utgör Firefly Bicycles

När det gäller pendlarcyklar så är det, kanske konstigt nog med tanke på hur bilburen landet är i övrigt, USA som står för mycket innovation och prylar just nu. När det gäller Firefly Bicycles är det inte heller där något undantag.

De tre skaparna bakom Firefly Bicycles, Kevin, Jamie och Tyler, är alla relativt unga men med en brinnande passion för cyklar. Det är lätt att inte ta dessa på allvar, eller att anklaga dem för att inte ha rutin. Men tillsammans sitter de på mer än 38 års erfarenhet från cykelbyggande, vilket bör räcka för att stilla åtminstone lite av den kritik som de har fått i början av sitt projekt.

”Våra cyklar är byggda för att skapa en upplevelse”

Tillsammans har de byggt upp Firefly Bicycles, en studio för tillverkning av ramar, från grunden. Oavsett typ av ram byggs de alla för hand och anpassas efter beställarens förutsättningar. Och är det något som de gärna påpekar så är det alla cyklar är byggda för att skapa en upplevelse. När Firefly Bicycles själva få bestämma blir det inte heller särskilt mycket lackbehandling på ramarna av stål och titan. Istället låter de materialet påverkas och tala för sig självt. Resultatet är vackra, naturliga effekter som ger en skön industriell känsla.