Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Garage 271 är på gång med sin Lightning, lite av en hyllning till 80-talets BMX.

Garage 271 Lightning – en hyllning till 80-talets BMX

När allt handlar om stil, och när man gärna vill minnas dåtiden – precis då kommer tyska Garage 271 med något som mest kan liknas vid förvuxen hyllning till 80-talets BMX.

För oss som växte upp under decenniet som präglades av hockeyfrillor, pastellfärgade Marco Polo-tröjor, The final countdown och BMX så kommer här en glädjande nyhet. Du kan fortsätta cykla. Och du kan göra det kraftigt inspirerad av din ungdoms heliga år. För när Garage 271 nu har tagit fram ytterligare en cykelmodell så är det minst sagt en hybrid. Det är till och med svårt att slå fast dess huvudsakliga område.

Är det en cruiser? Är det en BMX? Är den gjord för stan? Är den gjord för parker? Eller är den gjord för stigar i skogen? Sanningen är att ingen – inte ens Frank och Ollie själva – har kunnat sätta fingret på exakt var den ska användas. Eller hur den ska användas.

Som en blank skönhet från 80-talet

The Garage 271 Lightning Klunker, som de själva har valt att kalla den, definieras nog närmast som en 26″ BMX-cruiser med både ram och gaffel i chromoly. Killarna bakom Garage 271 menar på att den passar alldeles utmärkt till både stig och cruising i stan. Och där får vi väl tro dem. Klart är ändå att dekalerna andas 80-tal, ramen är snyggt polerad som sig bör på en chromolyram, och att de dubbla överrören är… extravaganta kanske. Cykeln är än så länge endast en prototyp, men så fort rätt antal beställningar dyker in till Frank och Ollie så kommer cykeln att börja serietillverkas. Priset ligger på 999 euro.