Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Perfect Bike Pant från Iladora säger det mesta om hur de ser på sitt nya plagg. Den perfekta byxan för den cyklande kvinnan, helt enkelt.

Iladora Perfect Bike Pant

Ännu en gång visar amerikanska Iladora att deras första kollektion för cyklande kvinnor inte var en slump. Iladora Perfect Bike Pant är precis vad namnet säger.

Det var ett tag sedan vi rapporterade om Iladora och deras kläder, skapade för att ge kvinnor bra förutsättningar för att kunna cykla i vanliga kläder men ändå se representabel ut på kontoret med de klädkoder som råder där.

Den senaste skapelsen från Iladora heter Perfect Bike Pant, och namnet säger ganska mycket om hur de själva ser på byxan. Och det är sannolikt inte särskilt långt från sanningen heller med tanke på de funktioner som har sytts in i tyget. Det är små detaljer, men de blir ack så viktiga – det vet alla som använder cykeln i sitt vardagliga resande.

Ett problem med att cykla i vanliga byxor är att det sliter mycket på tyget. Byxorna går ganska snart sönder, och det har sina orsaker. Ett ickestretchande tyg i kombination med svaga sömmar är ofta en anledning. Här har Iladora valt ett tyg som är stretchande i fyra riktningar, samtidigt som sömmarna har placerats på ytor som inte har den mest påfrestande kontakten med sadeln. Dessutom har de förstärkts för att inte gå upp vid hög belastning.

Det ekologiskt framtagna materialet består av 93 % nylon och 7 % spandex, och det här gör att materialet blir naturligt vattenavstötande, vilket lämpar sig väl för dagligt cyklande där regn i många delar av världen är mer eller mindre rutin.

Magnetisk rem på byxbenet av Iladora Perfect Bike Pant gör det enkelt att rulla upp, allt för att slippa oljesmet på kläderna.

Iladoras extra detaljer blir grädden

De egenskaper som tidigare har nämnts kan absolut ses som självklara. Men är det något som cyklande personer är smärtsamt medvetna om så är det att kedjekladd tenderar att gå från cykeln till byxbenen när det minst behövs (lagom till det viktiga kundmötet alltså). Och så naturligtvis även den iskalla tunga som sakta slickar över hela ländryggen – tack vare att tröjan och jackan har hasat upp på ryggen.

Det första har i och med Iladora Perfect Bike Pant blivit löst genom att sy dit ett magnetiskt spänne på högerbenet som gör det lätt att rulla upp tyget till behörigt avstånd från kedja och framklinga. Den iskalla ryggen har fått sin lösning genom ett extra högt midjeband i ryggen, som lätt stoppar den mest envist blottade ryggen från att synas för mycket.

Priset för Perfect Bike Pant ligger idag på 135 dollar. Byxan finns endast tillgänglig i den grå nyans som visas på bilderna.

Den förstärkta och höga midjebandet i ryggen förhindrar glipa mellan byxa och tröja.