Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Fyxation Eastside Crimson, en blodröd budget-fixie i faktiskt bra kvalitet

Lyxig budget-fixie från Fyxation

Fyxation har i och med sin skapelse, Eastside, lyckats skapa en fixie för under 4 000 kronor som inte hängs upp för demontering det första som händer. För trots sitt låga pris är det här en cykel som är tänkt att användas out of the box.

Vi är många som känner igen det. En budgetcykel med minst sagt bristfälliga komponenter. Det är lite av priset man får betala när man sparar in på priset (eh…?). Den haltande kvaliteten visar sig ofta i rörliga delar som lager, bromsar och vevparti. Men amerikanska Fyxation har bestämt sig för att lyckas skapa något som många har råd med, samtidigt som prylarna inte faller isär.

Den blodröda Eastside Crimson kommer som en riktig skönhet, utrustad med både fram- och bakbroms från Tektro, Chromoly-ram och -gaffel, flip-flop-nav som gör det enkelt att byta mellan fixie och singlespeed. Det är bara att ta loss och vända på bakhjulet. Men det som först slår mig är enkelheten, den slipade designen som kombinerar den vinröda klarlacken med de vita detaljerna i såväl hjul och däck som i styre och sadel.

Fyxation Eastside Crimson, en blodröd budget-fixie i faktiskt bra kvalitet

Och det är just priset som är den här cykelns stora fördel. Priset på 595 dollar motsvarar knappt 3 800 kronor med dagens växelkurs. Frakt tillkommer naturligtvis, men det här är ändå en cykel som blir betydligt billigare än sina konkurrenter i samma klass.