Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Bike Life | bike-life.se | Köp custombyggd cykel hos Bike ID.

BikeID gör det fula snyggt

När världens hittills mest stilmedvetna generation växer upp – och dessutom möts av samhällen som (smart nog) begränsar biltrafik i stadskärnor – måste det hända något. Det duger inte längre att köra runt på en average cykel från slumpvis utvald cykelbutik. I dag ska personligheten istället bankas in i det mesta vi äger. Vi pimpar smartphones, homestylar lägenheter, och vi lägger tusentals kronor på större alufälgar till bilen. Och då har vi inte ens berört kläder än. Så det är inte konstigt att denna besatthet nu äntligen också har nått cykelbranschen.

Trendanalytiker är  överens. Det medelmåttiga är inte längre intressant. Antingen köper vi det hetaste – eller så går vi till budgethyllan. Det finns ingen anledning att köpa det halvbra som ändå tär på ekonomin. Det är inte en slump att Biltema fortsätter vara Sveriges största säljare av cyklar.

De fula (och bra) cyklarna har gjort sitt. Nu ska cykeln istället spegla vår personlighet i allt från färger till utrustning. Det som tidigare mest var fokus på teknik, har nu fått ge plats åt lika mycket design och utseende. Och undertiden som den traditionella cykelbranschen inte förstod det här (har de ens gjort det än?), hände något i Stockholm.

Anders, Dan, Jakob och Mattias hittade något typiskt skandinaviskt. Något rent. Något avskalat. Något tilltalande. Rena linjer och starka färger från inredningstidningarnas pastelliserade tillvaro slängdes in i en mixer tillsammans med ett par omgångar svensk cykeltradition. Och BikeID var fött. Det är inte det att det är någon hjärnkirurgi eller nanoforskning bakom idén. Bara lite skön känsla för vad som verkligen spelar roll förr oss idag, kombinerat med ett brinnande intresse och en kärlek till en alltmer växande trend av cyklar och cyklande.

Komponenterna

Sätt färgerna själv och låt BikeID bygga ihop cykeln åt dig. När du beställer en cykel så får du en herrcykel som väger in på runt 11 kilo, och en damcykel på dryga två kilo mer. Alla cyklar levereras med fotbroms och ett tvåväxlat nav från SRAM, som automatiskt växlar vid den modesta hastigheten av 18 km/h. Passa på att skapa din egen helvita cykel, eller låt fantasin, kreativiteten och originaliteten flöda och välj bland fyra ramfärger och sex färger på dina däck. Det är helt uppenbart bara din fantasi som sätter gränserna här.

Att välja utrustning själv är inte helt enkelt. Samtliga cyklar utrustas med samma komponenter. Men det är okej prylar, och priset är inte skrämmande högt. För runt 6000 SEK är din nya, personliga hoj din. Och BikeID utlovar leverans inom ett par dagar, under förutsättning att prylarna finns hemma.