Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Mylane Laser Rear Light ritar effektivt upp en cykelbana på vägen bakom dig.

Rita din egen cykelbana: Mylane Laser Tail Light

Allt för ofta händer det att bilister missbedömer avståndet till cyklisten framför. Inte desto mer sällan sker detta i mörker. Nu finns Mylane Laser Tail Light i Sverige. Med det ritar du effektivt upp din egen cykelbana – samtidigt som du är ute och åker.

Det är Stockholmsbaserade Norvelo som har tagit in baklyset, som nu ska underlätta för cyklister att få vistas i en säker miljö. Genom två laserdioder ritas två illröda linjer upp på varsin sida bakom cyklisten. Detta fungerar som en markör var cyklisten befinner sig, samt indikerar ett naturligt säkerhetsavstånd som är lämpligt för bakomliggande bilister att hålla vid omkörningar.

Mylane Laser Tail Light består av en mindre enhet, som enkelt monteras på sadelstolpen med hjälp av det medföljande fästet. Själva lyset består av fyra LED-dioder samt två  laserdioder på vardera 0,5 milliwatt. Mylane Laser Tail Light drivs med två stycken AAA-batterier, som tack vare LED-tekniken ska kunna hålla igång lyset i hela tio timmar.

Men laser på våra vägar? Enligt danska importören, Udstyret, ska det inte vara några problem att köra med denna typ av baklyse i Sverige. Baklyset är tillräckligt starkt för att synas på 300 meters avstånd, vilket är tillräckligt för att det ska vara godkänt.

Priset hos Norvelo ligger på 275 kronor och gäller så långt lagret räcker.