Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
SS14 är en klassisk damtralla utifrån ett samarbete mellan Themocracy och House of Dagmar.

Themocracy & House of Dagmar släpper cykel

Svenska modehusen, House of Dagmar och Themocracy, har lanserat sin egen cykel, SS14. Tillverkad för hand i Italien är det en skapelse som ingjuter mod i allt mer miljö- och trendmedvetna svenskar.

Även om det här är en skapelse av House of Dagmar och Themocracy, är det ändå värt att nämnas att den är byggd för hand i Milano av familjen Rossignoli, som har tillverkat cyklar i Italiens modehuvudstad sedan år 1900. Kvalitet alltså.  Men när det kommer till färger och komponenter så har dessa valts ut av grundaren och kreativa chefen hos House of Dagmar, Kristina Tjäder.

Att valet av färg föll på Art Deco Green är i sig inte särskilt konstigt, den är nämligen en av nyckelfärgerna i House of Dagmars kollektioner. Så för den som känner sig väl hemma med House of Dagmar så kommer också cykelns kedjeskydd att kännas lika familjärt. Där har man nämligen sett till att placera företagets karaktäristiska mönster, som i vanliga fall används på bland används på bland annat de läderprodukter som annars kommer ut från företagets lokaler. Genom hela cykeln har valet av material och leverantörer valts ut noggrant, åtminstone känns det så. Sadeln är naturligtvis i äkta läder, och kommer självklart från en tillförlitlig tillverkare som Brooks. Övriga detaljer som handtag levereras också i läder.

Sugen på ett spontanköp? Glöm det. Cyklarna handbyggs på beställning och därför får du gladeligen räkna med en leveranstid på runt sex veckor. Priset för konceptcykeln från Themocracy och House of Dagmar ligger på nätta 9000 SEK, och är du inte sugen på att trampa singlespeed så kan du beställa den med tre växlar istället för en. Priset för den utökningen hamnar på 699 kronor.