Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Stutterheim Öland är en regncape anpassad efter cyklisters behov och önskemål.

Svenska Stutterheim skapar regncape för milda vintrar

När allt idag handlar om billiga produkter från låglöneländer är det minst sagt befriande att mötas av ett genuint hantverk med djupa rötter i den svenska skärgården. Svenska Stutterheim har på allvar tagit hantverkstraditionen från 60-talets fiskarkläder, anpassade för att stå emot mördande och isande havsvindar som gör allt för att ihärdigt söka upp kroppar och förpassa även den varmaste hud till en huttrande varelse, suktande efter en varm och torr plats.

Med sina handsydda regnkläder har svenska Stutterheim blivit lite av en institution bland trendmedvetna svenskar (och naturligtvis andra som också ser sitt utseende som en primär källa till förnöjsamhet), som ser regnoväder som något som bör övervinnas snarare än kapituleras inför. Därför är det extra glädjande att se Stutterheim Öland, en regncape helt anpassad för cykling och de behov och önskemål som cyklister har.

Stutterheim Raincoats – svenska handsydda regnkläder.

Med den grövsta och råaste konstruktionen någonsin har Stutterheim skapat en produkt som definitivt står emot horisontella och pinande svenska spöregn. De invärtes remmarna skyddar effektivt capen från att fladdra upp och blåsa iväg även under de mest fartrika resorna. Huvan över huvudet har speciellt anpassats efter de behov som cyklister dagligen ställer på kläder. Den genomtänkta skärningen på sidorna av huvan gör det till och med möjligt att enkelt se sig om åt sidorna utan att för den sakens skull skymmas av skrymmande kanter, som riskerar att hindra och begränsa sikten bakåt. Bara det faktum att Stutterheim Öland levereras med gömda kopparförsedda knappar i frontstycket gör det här till lite av en blivande klassiker för svenska cyklister.

Stutterheim Öland levereras i svart och endast i en storlek (one size fits all, typ). Måtten från nacke till botten är 71 centimeter och passar de flesta. Priset ligger på 2 295:– hos Stutterheim och hos bland annat Urban Bike Wear.