Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Jenny Rissveds, #EuroMTB i Huskvarna 2016

Jenny Rissveds. Foto: Eskil Laago

OS-platsen nära för Rissveds

Det ser ut att bli Jenny Rissveds från Falu CK som tar hand om Sveriges OS-plats i Rio i MTB. Efter andraplatsen i världscuptävlingarna i tyska Albstadt finns egentligen inte mycket som talar för att Jenny inte blir den som får resa till Brasilien i augusti.

Tidigare har jag skrivit om hur Sverige har kommit allt närmare en OS-plats i MTB. För att få en plats på damsidan har det krävts att Sverige har kunnat hålla sig 17:e nation som sämst. Just den biten verkar nu vara klar, och då har frågan mest varit vem av Jenny Rissveds och Alexandra Engen som kan ta den platsen.

Efter helgens världscuptävlingar i tyska Albstadt verkar det bli Jenny Rissveds från Falu CK som får åka till Brasilien och Rio de Janeiro i augusti. Trots ett första varv där hon vurpade rejält och skadade såväl knä som ett finger, kunde hon sakta jobba sig uppåt i resultatlistan för att till slut ta en andraplats bakom danska Annika Langvad.

Det här betyder att Jenny sannolikt också uppfyller Svenska Olympiska Kommitténs krav på att kunna nå en topp 8-placering i de olympiska spelen. Eftersom tävlingarna i Albstadt var sista chansen att ta OS-grundande poäng, betyder det här sannolikt att Sverige behåller sin 17:e plats i rankningen och att det därför blir en 22-åring från Falun som får representera de svenska färgerna i OS.

LÄS MER:

Jenny Rissveds, #EuroMTB i Huskvarna 2016

Sverige allt närmare en OS-plats

► Som bekant är förutsättningarna klara, det gäller att de…

LÄS MER:

Jenny Rissveds, #EuroMTB i Huskvarna 2016

Sverige allt närmare en OS-plats

► Som bekant är förutsättningarna klara, det gäller att de…