Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Folding Helmet från franska Overade viker du ihop på bara ett par sekunder. Därefter är denna cykelhjälm redo att stoppas ner i fickan.

Overade fäller ihop cykelhjälmen

En stor anledning (eller är det bara en ursäkt?) till att vi människor inte använder cykelhjälm när vi cyklar sägs vara att vi inte vet vad vi ska göra av den när vi har cyklat klart. Nu har franska Overade raderat det argumentet.

Med cykelhjälmsproblemet i huvudet fann Parisbaserade det lämpligast att faktiskt göra något åt saken. Hur de än vände och vred på det så skulle utvecklingskostnaderna klart understiga det tragiska i att se föräldrar dö i cykelolyckor. Lösningen blev Folding Helmet. Namnet är vare sig unikt eller särskilt sexigt, men det är en cykelhjälm som desto mer fyller sin funktion.

En stor utmaning i att skapa en hopfällbar hjälm är att också behålla all säkerhet. Varje skarv, varje led innebär en säkerhetsrisk där hjälmen riskerar att bryta samman vid en kollision. Overade menar däremot att de har lyckats skapa en cykelhjälm utan kompromisser, men som ändå är dödsenkel att vika ihop och stoppa ner i fickan.

Nu återstår bara att se när fransoserna är redo att släppa denna produkt på marknaden. Priset då? Tyvärr fortfarande oklart. Vi håller utkik och ser när det här är redo att komma ut på marknaden.