Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Pedalbelts är remmar för att låta fötterna få bättre fäste i cykelns pedaler.

Lägg på en rem med Pedalbelt

Hur skapas bra produkter? Den frågan ställs väldigt ofta av allt från nyfikna nybörjarentreprenörer till etablerade tillverkare av möbler, bilar, cyklar och godis. Ofta gör vi det mer komplicerat än vad det egentligen är. Colin Soper såg potentialen och skapade Pedalbelt.

Vi hoppar tillbaka till början. Colin Soper är själv cyklist och har under många år cyklat både fixed gear och singlespeed. Och är det något som cyklister på dessa cyklar är smärtsamt medvetna om så är det att vanliga platta pedaler sällan ger det stöd och drag som man ofta saknar innan man köper clipless-pedaler. Sagt och gjort, Colin bestämde sig för att lösa sitt eget problem. Det blev ett par bälten i läder att fästa på sina egna pedaler, och att trä in sina egna fötter i.

Pedalbelt

Pedalbelt var fött

Det var inte bara Colin själv som ville ha dessa, utan fler hörde av sig och ville köpa. Så när idén faktiskt fanns så var det egentligen inte mycket att fundera på längre. Det var dags att börja tillverka ännu fler.

Alla remmar från Pedalbelt är tillverkade för hand i Montreal i Kanada. Det tjocka skinnet av bison är oerhört stryktåligt och klarar av höga påfrestningar och hårt slitage. Med sin utformning är det här också en pedalrem som passar till ett stort antal olika pedaler. Priset ligger för närvarande på drygt 260 kronor.