Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Nya Samsung Smart Bike är än så länge ett projekt hos en grupp studenter, men den har ett antal funktioner som ökar säkerheten för cyklister.

Ska Samsung ta steget in på cykelmarknaden?

Nog för att Panasonic under ett plötsligt infall under 70- och 80-talet tillverkade lite cyklar för landsvägsmarknaden, men i övrigt har vi varit förskonade för allt för mycket korsbefruktningar bland cyklar. Tills nu. Nu är nämligen Samsung sugna på att testa på marknaden.

Vore det inte för att det faktiskt är två månader för sent så skulle jag säga att det var ett aprilskämt. Samtidigt är jag inte särskilt förvånad heller att Samsung ger sig in här. Det är inte direkt så att de vare sig saknar kapital eller erfarenhet när det kommer till utveckling av nya marknader.

Den senaste skapelsen från Samsungs utvecklande studenter är alltså en cykel som utan vidare omsvep fungerar ihop med Samsungs mobiltelefoner (föga överraskande…). Men det här är så spännande att det ändå vattnas i munnen. Eller vad sägs om projicering av en personlig cykelfil på vägbanan och en kamera som visar vad som händer bakom?