Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Bansträckning Paris–Nice 2016

Raceguide: Paris–Nice 2016

När Paris–Nice drar igång vet vi att cykelsäsongen är här. Nu lanserar Bike Life en nyhet för säsongen: raceguiderna. Följ med i vad som händer under varje etapp redan innan det händer.

[section_title title=Tävlingsintro]

Den 74:e upplagan av Paris–Nice körs i år mellan söndagen den 6 mars och söndagen därpå den 13 mars med målgång i Nice vid Medelhavskusten. Loppet inleds i år med en kortare prolog i form av ett individuellt tempo på korta 6,1 kilometer i Conflans–Sainte–Honorine strax nordväst om Paris. Därefter väntar ytterligare sex etapper innan vi under söndagen veckan därpå avslutar loppet i Nice med en 141 kilometer lång etapp. Årets lopp bjuder bland annat på två riktiga bergsetapper under dag sex och sju.

Fotograf: Filip Bossuyt

Richie Porte i Sky-stället | Fotograf: Filip Bossuyt

Under förra årets lopp blev det Richie Porte som tog hem slutsegern för Team Sky. Till i år har han dock bytt stall och kommer att köra i BMC:s rödsvarta ställ. Intressant att nämna är också att förra årets tvåa, Michal Kwiatkowski, då cyklandes för Etixx–Quick-Step, numera kommer köra på en Pinarello i Portes gamla blåsvarta Skyställ.

Poängtröjan 2015 togs hem av Michael Matthews, Orica–GreenEDGE, medan bergatröjan vanns av belgaren Thomas De Gendt i Lotto–Soudal. Ungdomströjan blev lite av plåster på såren för totaltvåan, polacken Kwiatkowski.

Paris–Nice är en del av UCI World Tour, vilket gör att samtliga UCI Pro-lag automatiskt är inbjudna och därmed också tvingade att ställa upp med ett lag.