Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Bansträckning Paris–Nice 2016

Raceguide: Paris–Nice 2016

När Paris–Nice drar igång vet vi att cykelsäsongen är här. Nu lanserar Bike Life en nyhet för säsongen: raceguiderna. Följ med i vad som händer under varje etapp redan innan det händer.

[section_title title=Tävlingsintro]

Den 74:e upplagan av Paris–Nice körs i år mellan söndagen den 6 mars och söndagen därpå den 13 mars med målgång i Nice vid Medelhavskusten. Loppet inleds i år med en kortare prolog i form av ett individuellt tempo på korta 6,1 kilometer i Conflans–Sainte–Honorine strax nordväst om Paris. Därefter väntar ytterligare sex etapper innan vi under söndagen veckan därpå avslutar loppet i Nice med en 141 kilometer lång etapp. Årets lopp bjuder bland annat på två riktiga bergsetapper under dag sex och sju.

Fotograf: Filip Bossuyt

Richie Porte i Sky-stället | Fotograf: Filip Bossuyt

Under förra årets lopp blev det Richie Porte som tog hem slutsegern för Team Sky. Till i år har han dock bytt stall och kommer att köra i BMC:s rödsvarta ställ. Intressant att nämna är också att förra årets tvåa, Michal Kwiatkowski, då cyklandes för Etixx–Quick-Step, numera kommer köra på en Pinarello i Portes gamla blåsvarta Skyställ.

Poängtröjan 2015 togs hem av Michael Matthews, Orica–GreenEDGE, medan bergatröjan vanns av belgaren Thomas De Gendt i Lotto–Soudal. Ungdomströjan blev lite av plåster på såren för totaltvåan, polacken Kwiatkowski.

Paris–Nice är en del av UCI World Tour, vilket gör att samtliga UCI Pro-lag automatiskt är inbjudna och därmed också tvingade att ställa upp med ett lag.

Kommentarer

 • Marcus

  Kul att cykel säsongen äntligen drar igång! Tack förresten för en bra artikel! Själv tror jag jävligt hårt på Contador i år!

 • Ilse Jacobsen

  Jag hoppas och tror att någon annan än Contador vinner! Det känns inte bra att dopade cyklister får komma tillbaka och vinna! Jag hoppas därför att vi får se den gamla Chris Froome igen!!

 • Calle Andersson

  Mycket riktigt blev det klungspurt i dagens etapp. Lite oväntat att Arnaud skulle ta det, jag trodde verkligen på Bouhanni när han smög upp bakom in på upploppet.

 • Ilse Jacobsen

  Jag är inte chockad över att det är Bouhanni som beter sig som ett svin i spurten. Det är så typiskt han!

 • Ilse Jacobsen

  Vilken upplösning på Paris – Nice… Kul att Thomas fick vinna istället för Contador!

 • Ilse Jacobsen

  Tack förresten för riktigt bra guide till tävlingen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *