Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Bansträckning Paris–Nice 2016

Raceguide: Paris–Nice 2016

När Paris–Nice drar igång vet vi att cykelsäsongen är här. Nu lanserar Bike Life en nyhet för säsongen: raceguiderna. Följ med i vad som händer under varje etapp redan innan det händer.

« Tävlingsintro Etapp 1 »

Prolog | Söndag 6 mars

Conflans-Sainte-Honorine > Conflans-Sainte-Honorine
6,1 kilometer

Årets upplaga av Paris–Nice inleds i Conflans-Sainte-Honorine i de nordvästra utkanterna av Paris. Den 6,1 kilometer långa prologen körs som individuellt tempolopp, så med tanke på att det här är en rejält kort och platt etapp utan några stigningar så kan vi alldeles säkert räkna med och se fram emot riktigt höga hastigheter under det europeiska tävlingsåret 2016.

Conflans–Sainte–Honorine

Fotograf: Héric Samson

Under det korta men intensiva tempoloppet kommer vi inte att få se särskilt mycket av Conflans-Sainte-Honorine där loppet går. Conflans-Sainte-Honorine är med sina 35 000 invånare också en betydelsefull ort när det kommer till båttransporter genom Frankrike. Tack vare sin placering precis där Seine och Oise delar sig, har staden under lång tid utgjort en viktig utpost för just båttransporter.

Värt att nämnas är också att Conflans-Sainte-Honorine är födelseort för den irländske cyklisten, Nicolas Roche, som cyklar för brittiska Team Sky och som har bland annat två etappsegrar i Vuelta a España på segerkontot. Roche förväntas också starta årets lopp, vilket naturligtvis gör det extra speciellt för den franske irländaren.

Förra året stod Michal Kwiatkowski som vinnare efter prologen med Rohan Dennis och Tony Martin på andra respektive tredje plats. Vem tar hem prologen i år?

Raceguider

Gillar du det här? Då kan vi skicka ett mejl till dig när nästa raceguide läggs upp på Bike Life.
« Tävlingsintro Etapp 1 »

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentarer

 • Marcus

  Kul att cykel säsongen äntligen drar igång! Tack förresten för en bra artikel! Själv tror jag jävligt hårt på Contador i år!

 • Ilse Jacobsen

  Jag hoppas och tror att någon annan än Contador vinner! Det känns inte bra att dopade cyklister får komma tillbaka och vinna! Jag hoppas därför att vi får se den gamla Chris Froome igen!!

 • Calle Andersson

  Mycket riktigt blev det klungspurt i dagens etapp. Lite oväntat att Arnaud skulle ta det, jag trodde verkligen på Bouhanni när han smög upp bakom in på upploppet.

 • Ilse Jacobsen

  Jag är inte chockad över att det är Bouhanni som beter sig som ett svin i spurten. Det är så typiskt han!

 • Ilse Jacobsen

  Vilken upplösning på Paris – Nice… Kul att Thomas fick vinna istället för Contador!

 • Ilse Jacobsen

  Tack förresten för riktigt bra guide till tävlingen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *