Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Bansträckning Paris–Nice 2016

Raceguide: Paris–Nice 2016

När Paris–Nice drar igång vet vi att cykelsäsongen är här. Nu lanserar Bike Life en nyhet för säsongen: raceguiderna. Följ med i vad som händer under varje etapp redan innan det händer.

« Prolog Etapp 2 »

Etapp 1 | Måndag 7 mars

Condé-sur-Vesgre > Vendôme
195 kilometer

Dag 2 och den första riktiga etappen betyder att vi lämnar den franska huvudstaden bakom oss på riktigt och istället beger oss söderut. Den första etappen är en relativt platt etapp som kommer bjuda på såväl grusväg som en hel del kantvind. Det är upplagt för spurtlagen med andra ord.

Place Vendôme

Place Vendôme | Fotograf: Dimitri Destugues

Till dag två av Paris–Nice 2016 har vi förflyttat oss cirka 50 kilometer sydväst om gårdagens Conflans-Sainte-Honorine, som var platsen för den inledande tempoetappen. Om gårdagen var en kortare etapp så är det idag det drar igång. 195 kilometer platt etapp ska avverkas innan dagen kan kallas slut för cyklisterna när de har nått Vendôme.

Här kommer vi också att på traditionsenligt vårvis få avnjuta stycken av loppet som går på bland annat grusväg. Tillsammans med en hel del kantvind i de mer eller mindre öppna landskapen, kommer det här att kunna bli en etapp som definitivt kan spräcka fältet. Räkna dock med att spurtlagen gärna ser till att ha med sina åkare långt fram i fältet när vi närmar oss Vendôme, för det här är en etapp som normalt ska kunna gynna starka spurtare.

Platsen för avfärd idag är Condé-sur-Vesgre, en förort några mil sydväst om Paris med drygt 1 000 invånare. Efter 19 mil på sadeln rullar dock cyklisterna in i Vendôme, en stad med anor långt tillbaka på romartiden då det fungerade som ett administrativt centrum i det dåvarande Romarriket. Sedan 400-talet har dock kristendomen präglat Vendôme, vilket inte minst märks på de många otroligt vackra kyrkorna, där bland annat den gamla klosterkyrkan Eglise de la Trinité från 1000-talet utgör en oerhört vacker silhuett i staden. På senare år har dock staden blivit allt mer känd som en av stationerna för det franska snabbtåget, TGV, på linjen mellan Paris och Bordeaux.

Raceguider

Gillar du det här? Då kan vi skicka ett mejl till dig när nästa raceguide läggs upp på Bike Life.
« Prolog Etapp 2 »

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentarer

 • Marcus

  Kul att cykel säsongen äntligen drar igång! Tack förresten för en bra artikel! Själv tror jag jävligt hårt på Contador i år!

 • Ilse Jacobsen

  Jag hoppas och tror att någon annan än Contador vinner! Det känns inte bra att dopade cyklister får komma tillbaka och vinna! Jag hoppas därför att vi får se den gamla Chris Froome igen!!

 • Calle Andersson

  Mycket riktigt blev det klungspurt i dagens etapp. Lite oväntat att Arnaud skulle ta det, jag trodde verkligen på Bouhanni när han smög upp bakom in på upploppet.

 • Ilse Jacobsen

  Jag är inte chockad över att det är Bouhanni som beter sig som ett svin i spurten. Det är så typiskt han!

 • Ilse Jacobsen

  Vilken upplösning på Paris – Nice… Kul att Thomas fick vinna istället för Contador!

 • Ilse Jacobsen

  Tack förresten för riktigt bra guide till tävlingen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *