Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Bansträckning Paris–Nice 2016

Raceguide: Paris–Nice 2016

När Paris–Nice drar igång vet vi att cykelsäsongen är här. Nu lanserar Bike Life en nyhet för säsongen: raceguiderna. Följ med i vad som händer under varje etapp redan innan det händer.

[section_title title=”Etapp 2″]

Etapp 2 | Tisdag 8 mars

Contres > Commentry
214 kilometer

På agendan denna tredje dag står loppets längsta etapp, 214 platta kilometer, med start i Contres målgång i Commentry mitt i centrala Frankrike. Även om det är en relativt slät etapp, är det inte helt säkert att det här blir en etapp som är gjord för spurtarna.

Förra årets första etapp under Paris–Nice hade sin målgång i dagens avreseort. Det var också här som vår norska granne, Alexander Kristoff, på något sätt inledde sin fantastiska säsong genom att spurta hem den första etappen. Men då var det målgång i Contres. Nu är det istället start på orten med drygt 3 000 invånare.

Precis som gårdagen bjuder även denna etapp på minst sagt knöligt underlag med en del grusväg – som sig bör i loppen så här på vårkanten. Det här är en relativt platt etapp, så troligtvis lär vi få se ytterligare en spurtuppgörelse mellan de kraftfulla cyklisterna. Se upp för Kristoff, Bouhanni och Matthews här. Under den platta etappen lär vi säkerligen få se försök till utbrytningar från övriga cyklister, frågan är bara om dessa håller hela vägen. Se därför fram emot en riktigt rolig etapp med mycket taktisk körning och säkerligen en hel del attacker.

Imorgon väntar den första etappen med lite brantare lutningar. Är det dags för de lite mindre åkarna att visa upp sig nu?

Raceguider

Gillar du det här? Då kan vi skicka ett mejl till dig när nästa raceguide läggs upp på Bike Life.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentarer

 • Marcus

  Kul att cykel säsongen äntligen drar igång! Tack förresten för en bra artikel! Själv tror jag jävligt hårt på Contador i år!

 • Ilse Jacobsen

  Jag hoppas och tror att någon annan än Contador vinner! Det känns inte bra att dopade cyklister får komma tillbaka och vinna! Jag hoppas därför att vi får se den gamla Chris Froome igen!!

 • Calle Andersson

  Mycket riktigt blev det klungspurt i dagens etapp. Lite oväntat att Arnaud skulle ta det, jag trodde verkligen på Bouhanni när han smög upp bakom in på upploppet.

 • Ilse Jacobsen

  Jag är inte chockad över att det är Bouhanni som beter sig som ett svin i spurten. Det är så typiskt han!

 • Ilse Jacobsen

  Vilken upplösning på Paris – Nice… Kul att Thomas fick vinna istället för Contador!

 • Ilse Jacobsen

  Tack förresten för riktigt bra guide till tävlingen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *