Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Rapha Long Sleeve Brevet Jersey & Gilet

Rapha: Long Sleeve Brevet Jersey med vindväst

Raphas Brevet Jersey med vindväst är en populär investering för många brevetcyklister runtom Europa. Men hur fungerar den egentligen i svenska förhållanden? Och framför allt, duger den i vinterväder?

Ge dig ut i regn och rusk. Att bo i Sverige under vår och höst är lite av en chansning. Rent vädermässigt alltså. Att som cyklist då klä sig på ett bra sätt är inte alltid helt enkelt, framför allt inte när dagarna kan bjuda på många soliga och varma timmar, medan tiden efter solens nedgång bakom trädtopparna närmast bjuder på vintermässiga temperaturer.

Som tur för oss finns då Raphas långärmade brevet-jersey, en tröja i polyester och vattenavvisande merinoull. Nu har undertecknad cyklat med denna kombination av brevettröja och vindväst under några månader, och det är helt klart ett lämpligt val de dagar då temperaturen ligger på skön vårnivå, men det ändå är för kallt för att bara köra i kortärmat med armvärmare.

Tro för den sakens skull inte att det bara är att slita på sig tröjan i ett förvårigt Sverige. Se till att plocka på dig någon form av underställ under, för hur gärna vi än önskar det så är inte temperaturerna tillräckligt höga och vinden tillräckligt varm för att kalluft inte ska leta sig genom tyget.

Sin vana trogen har Rapha även denna gång sett till att bygga in reflekterande detaljer i plaggen, allt för att vi ska synas så bra som möjligt i trafiken. Lägg därtill ett par suveräna och lättåtkomliga fickor så har produkten mycket av det som vi cyklister ofta söker.

Den obligatoriska detaljen

Det finns en sak som alla brevetcyklister är medvetna om, men som vi övriga cyklister inte tänker på. Jag talar naturligtvis om bröstfickan. Platsen där ditt brevetkort ska förvaras tryggt och säkert, så att det dessutom är lättillgängligt under resans gång. För oss som inte kör många brevetlopp blir den här fickan istället perfekt förvaring av mobiltelefonen. Ryggfickorna är naturligtvis lämpliga för detta ändåmål, men med en tight vindväst på kan det ofta vara allt annat än enkelt att komma åt den lilla mobila enheten i bakfickan när det är bra motljus och läge att bränna av en selfie.

Priset för kombinationen brevettröja och vindväst ligger för närvarande på 210 dollar i Raphas egen webbshop.