Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6

Se bra ut med glasögon i vinter

Nu när vintern på allvar har börjat göra sig påmind och det inte ens är tre veckor kvar till jul, då är det definitivt dags att börja fundera på hur du ska se ut i vinter. Bokstavligt talat. Om du överhuvudtaget ska se någonting är det läge att satsa på ett par glasögon som klarar av att stå emot både snö och den imma som lätt bildas på glasögon.

I de mer norra delarna av Sverige är den här artikeln förmodligen mer än lovligt utskrattad. I resten av Sverige kommer stormen Sven med något som bör kunna anses som starten på årets vinter. Det pratas om stormbyar och snöfall i kopiösa mängder (nej, inte med norrländska mått mätt).

Att i ett sådant väder inte ta den enkla vägen och välja bilen, utan faktiskt fortsätta cykel, kräver en hel del vilja. Speciellt när det är minusgrader och snöigt. Men det handlar som vanligt bara om att klä sig rätt, att använda rätt utrustning för ändamålet.

För att kunna cykla ordentligt under vinterhalvåret är ett par glasögon ett måste. Inte bara för att förhindra att få snöflingor och annat skräp i ögonen, utan även för att kylan lätt gör att ögonen tåras åt det mest extrema hållet. Lösningen här är som sagt ett par glasögon. Men problemet är att de oftar immar igen när kontrasterna mellan temperaturen utomhus skiljer sig för mycket från din egen kroppstemperatur.

X-Kross Winter Black – glasögon med termolins som skyddar mot imma.

Problemet med imma är något som utförsåkare av skidor länge har brottats med, och där har det under många år funnits en enkel lösning med en dubbla linser. Med en luftspalt mellan dessa förhindrar imman att spridas.

Och nu har X-Kross kommit med en lösning även för oss som inte bara åker utför. Genom sin vinterlins med thermofunktion har de tagit den teknik som utförsåkarna har använt sig av under lång tid, och byggt in den i ett par sportglasögon – perfekt för oss som bara vill kunna ta cykeln även under vinterhalvåret – och ändå se ut.

Med den enkla funktionen för att montera linser, byter du snabbt till valfri annan lins från X-kross när snön försvinner och det är andra väder. Just nu i december 2013 får du X-Kross Winter Black för bara 1 490 kronor med valfri vinterlins. I paketet ingår dessutom ett hårt etui med linsfickor, neoprenskena, extra näsbyglar och lins- & putspåse.