Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Grande Route

Läckert stål från Tout Terrain

I jakten på den perfekta touringcykeln snubblar jag över Tout Terrain. Jag fylls omedelbart av ett ha-begär som endast kan begränsas av täckningen på kontot. Det är läckert, det är praktiskt och det är stål.

Under namnet X-over finner vi en remdriven och skivbromsad cyclocross med Shimanos elektroniska navväxel Alfine DI2. En kompetent och driftsäker cykel för pendlaren så väl som äventyrscyklisten. Du behöver inte frukta mörker med SON navdynamo i framhjulet, framlykta på 300+lumen, integrerad kabeldragning och C-light baklykta. C-light är alltså integrerad i sadelklamman vilket gör problemen med glömda lampor och dåliga batterier ett minne blott. Tänka sig, för mig räckte det med den läckra ramen.

X-Over DI2

Den kommer i två olika färgversioner och heter The City II. Välj mellan en matt, ljusgrön nyans eller en sanslöst vacker oliv-metallic. Här återkommer remdrift och navväxel men nu med hydrauliska skivbromsar. Cykeln kommer färdigbestyckad med skärmar och pakethållare vilket gör den redo att direkt ur lådan ta dig till jobbet alla dagar, året runt. Den avslappnade geometrin gör att den även lär göra längre utflykter riktigt behagliga.

Tycker du att det blir lite stökigt när du kör hem veckohandlingen på pakethållaren? Eller tänkte du rent utav packa ned ditt bohag och bara rulla mot horisonten? Tout Terrain har försett Panamericana Xplore med definitivt rätt egenskaper för att bära allt du behöver, med komfort dessutom. Kombinationen av tung last och dåliga vägar kan förstöra dagen även för den mest luttrade touringcyklisten, så inte bara är den heldämpad den har också en växellåda. Ja, precis en växellåda vid namn Pinion, den sitter där vid vevpartiet och är enligt utsago designad för att klara av 6000 mil. Driftsäker kan vara ett bra ord att beskriva denna maskin där antalet komponenter som kan orsaka problem har minimerats. Av egenskaperna att döma kan kanske Panamericana Xplore göra dig helt oberoende av asfalt, grus, ja rent av anlagd väg. Min enda fråga, vad väger den?

Panamericana Xplore