Warning: file_get_contents(/home/u/u3284671/www/_productFeeds/data/adtraction_bokus_productFeedCategorised_bikelife.json): failed to open stream: No such file or directory in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bikelife/public_html/wp-content/themes/bike-life-black-edition-v.1.0/single-default.php on line 6
Windfree reducerar vindbruset i öronen när du cyklar.

Windfree: Slipp undan bruset i öronen

Ett högljutt brus i öronen är något som de flesta cyklister har vant sig vid. Inte desto mindre är det irriterande nog. Men med Windfree är problemet som bortblåst. Windfree ser ut som ett par klassiska öronmuffar, men de besitter en sällsam egenskap.

Är det något som de allra flesta cyklister är smärtsamt medvetna om så är det svårigheten att höra vad som händer bakom en. Bilar kan dyka upp från ingenstans, och att prata med någon medcyklist är ofta mer en konversation där Va? avlöser varandra och det hela slutar med en uppgiven suck och där de personliga tankarna istället tillåts flyga iväg.

Förutom att göra cyklingen osocial, skapar det här dessutom ett minst sagt trafikfarligt moment. Att på grund av högt vindljud i öronen inte kunna uppfatta vad som händer är naturligtvis ett större problem på en tätt trafikerad väg än i skogen. Men icke desto mindre verkar tusentals och åter tusentals cyklister omfamna problemet under parollen att det bara är så det är.

Det spelar alltså ingen roll om vi är tränar aktivt eller om vi så bara cyklar till och från affären. Vindbruset finns där ändå. Ända tills du har provat Windfree. Med något som mest liknar ett par öronmuffar inklädda i ett överblivet kolfilter från närmaste spisfläkt, är det här något som är lika enkelt som genialt.

De gånger jag under några veckor nu har kört med Windfree så är det en sak som står klart. Vill jag köra med hörlurar i så går det utan problem. Jag kan sänka volymen till rejält låga nivåer och ändå höra både musik och prat. Resultatet är att jag samtidigt hör omgivande trafik oerhört väl. Det hörs så väl att jag till och med kan urskilja vad det är för motor i fordon som närmar sig bakifrån.

Samtidigt som bruset minskar har jag också kunnat prata mer med medcyklister. Inte för att de normalt hör vad jag säger, men jag slipper ständigt utbrista ett förvånat va? så fort de sagt något. Samtalet blir åtminstone lite enklare, och det är knappast omöjligt att föra en diskussion mellan två Windfree-utrustade personer.

Ömtåliga pjäser?

När nu vintern så sakteliga har närmat sig, och temperaturen har sjunkit till lägre nivåer så uppstår också ytterligare en positiv effekt. När vinddraget minskar så sjunker även kylan mot öronen, vilket gör att örsnibbarna inte längre behöver liknas vid två stelfrusna korvbitar. Men samtidigt som reaktionerna har varit oerhört positiva, så finns det ett par saker som irriterar lite. Inte för att oron har visat sig vara befogad hittills, men de känns lite ömtåliga. De här öronmuffarnas bygel går inte att fälla ihop, vilket gör dem onödigt utrymmeskrävande i en jackficka eller i en väska. Lika svårt är det att placera dem snyggt under en mössa, för det är just under mössan man vill placera dem – inte utanpå.

Mina farhågor har dock inte behövt besannas, varför jag ändå stannar vid att knappt kunna slita mig från mina Windfree. Det är kanske inte den snyggaste produkten jag har provat, men likväl är det något som jag tar med mig vid varje cykeltur. Att kunna överleva en tätt trafikerad väg på en racer övergår nämligen risken att bli nerkörd av någon stressad bilist, som fann det kul att inte hålla tillräckligt avstånd i sidled.

Priset för Windfree ligger på 249 kronor och de finns att få i en sex färger: vit, orange, blå, rosa, gul & svart.